Home » Kittens for sale » Hoe gaat het in zijn werk

U bent geïnteresseerd in een of meerdere kittens. Het is erg leuk en spannend om een nieuw dierenvriendje in huis te nemen.

Maar wat nu?

 

Er worden ontzettend veel vragen gesteld over  het aanschaf en verzorging van een kitten. Om uw en onze tijd te besparen kunt u hier alles over lezen.

 

Zo werkt het bij ons:

wanneer de kittens geboren zijn vermelden wij het op de site maar plaatsen wij nog geen foto's of video's. Het komt doordat in eerste 10 dagen nog van alles mis kan gaan. 

Wanneer de kittens wat sterker zijn plaatsen wij een video of een foto van het nest.

Eerste 3 weken is nog niet duidelijk welke kittens fold en welke straight zijn. Ook de kleuren en vachtlengte is lastig vast te stellen. 

De kittens zijn te bezichtigen wanneer ze week of 5 oud zijn.

Dan is al goed te zien wat hun geslacht, kleur en oorstand zijn.

De kittens mogen hun nest verlaten 2-3 dagen na hun laatste inenting (het is rond 12 weken v.a. hun geboorte)

Daar voor worden ze nagekeken door de dierenarts, 2 keer geënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Zij krijgen Europese paspoorten en TICA registratie documenten.

De prijs wordt pressies bepaalt wanneer de kittens week of 5 oud zijn maar u kunt de richt prijs bij ons aanvragen.

 

 

Wij werken met wachtlijsten. Daar voor kunt u een mail sturen met uw wensen en uw gegevens.  De volgorde van de binnen gekomen mails is ook de volgorde van de eerste en .... keus.

Wanneer u uw keuze hebt gemaakt vragen wij 30 % aanbetaling.

Mocht u u bedenken, dan bent u uw aanbetaling kwijt.

Mocht het zo zijn dat het kitten voor de verkoop overlijd dan krijgt u uw geld uiteraard terug of indien gewenst kiest u (indien beschikbaar) een andere kitten uit.

LET OP! Zolang het kitten niet aanbetaald is blijft die in een vrije verkoop en kan die elke moment door de eerst volgende wachtende gereserveerd worden.

U kunt ook uw kitten(s) reserveren wanneer ze nog niet geboren zijn of te jong zij om de goede keuze te kunnen maken.  Zo weet u zeker dat u de eerste keus hebt en het kitten krijgt die u graag wilt hebben. Mocht het zo zijn dat in het nest geen gewenste kleur of geslacht zit dan krijgt u uw geld gewoon terug.

Bij aanbetaling houden wij contact met u en sturen wij op aanvraag video's en foto's van door u gekozen kitten of het nest(en), waar uit u het kitten wilt uitkiezen. Zo kunt u de groei van uw kleintje volgen.

 

DE KITTENS BIJ ONS

worden geboren in onze woonkamer.  Zij komen uit het nest rond 4-5 de week. Voor die tijd worden ze regelmatig nagekeken, gewogen en zo nodig bijgevoerd. Er wordt op allerlei zaken gelet zo dat zij goed en gezond opgroeien.

Wanneer de kittens beginnen rond te lopen om terrein te verkennen worden ze verplaatst naar een kitten ren. Kittens worden in eerste paar weken beperkt in hun vrijheid zo dat zij hun kattenbakje goed leren gebruiken. Wanneer de kittens goed zindelijk zijn mogen ze vrij in de kamer lopen. Grotere kittens worden naar een speciaal voor hen ingerichte kattenkamer verplaatst zo dat zij daar kunnen klimmen en vrij kunnen ravotten. Voor die tijd zijn ze al goed gesocialiseerd.

 

 

 

VERZORGING VAN UW KITTEN

 

De kittens krijgen bij ons Royal Canine kitten36 brok en zij worden bijgevoerd met rauw vlees (uit een dierenwinkel !).

Wij vragen aan hun nieuwe baasjes om de zelfde voer aan te schaffen. Het is belangrijk om bij het zelfde voer te blijven, zeker tijdens en na de verhuizing. Advies om niet vaak van het voer te wisselen en GEEN blikvoer te geven.

 

Wij raden u aan om in eerste instantie een open kattenbak te nemen. Jonge kittens moeten makkelijk naar de kattenbak kunnen. Het zand kunt u zelf kiezen. De kittens houden alleen niet van te grove korrel.

 

Scottish fold/straight katten hebben korte neusjes en daarom korte traanbuisjes. Let goed op de oogjes. Zij kunnen ontstoken raken. Het gebeurt vaak door de stof van de kattengrind.

 

Let regelmatig in de oren van uw scottish fold kitten. Platte oortjes worden minder goed geventileerd.

 

Blijf uw kitten elke 2 weken ontwormen. Wormen verzwakken dieren en zeker jonge dieren.

 

Bij ons worden de kleintjes voor het vertrek ontvlooid. Ontvlooi uw dier elke 3 maanden maar wees voorzichtig met jonge katjes.

 

Plan in uw agenda jaarlijkse inenting. Zo kunt u op tijd een afspraak maken met uw dierenarts. 

 

Wij wensen u veel succes met de keuze en aanschaf van uw nieuwe huisdier :-)